Add a cover

General information  

  • Real name : Benedict Timothy Carlton Cumberbatch
  • Place of birth : London
  • Date of birth : 19/07/1976

Links  

Alias  

  • Cumberbatch Benedict

Ratings

This media has not been rated yet.
Be the first one!

To rate this media or to interact with your friends, create a free mediatly account. You'll also be able to collaborate with our growing community and make it you digital entertainment center.

Friends who like

Sign up to see which of your friends like this.

Linked media  

Linking media

Mediatly © 2013

Mediatly, The multimedia social network

Discover new movies and TV shows to watch, novels or comics to read, music to hear and games to play thanks to your friends. It's fast, free, simple and enjoyable!
To start discover a new world, Sign up for free

  
Benedict Cumberbatch (1976)

Benedict Timothy Carlton Cumberbatch

This version of the card is from another language than your preferences.

Type :  

  Summary  

Benedictus Timothy Carlton Cumberbatch is een Engels film-, televisie-en theateracteur. Zijn meest bekende rollen zijn onder meer: Stephen Hawking in het BBC- drama Hawking ; William Pitt in de historische film Amazing Grace ; de hoofdpersoon Stephen Ezard in de miniserie thriller The Last Enemy ; Paul Marshall in Atonement ; Bernard in Small Island en Sherlock Holmes in de moderne BBC-serie Sherlock .

Hij is de zoon van acteur Timothy Carlton en actrice Wanda Ventham.

Cumberbatch werd opgeleid op twee scholen: eerst op Brambletye School in West Sussex, en vervolgens aan de prestigieuze Harrow School in het noordwesten van Londen, waar hij begon met optreden als acteur. Na zijn afstuderen ging hij er een jaar tussenuit om Engels te doceren in een Tibetaans klooster. Hij ging toen naar de Universiteit van Manchester, waar hij drama studeerde. Op de universiteit ontmoette hij zijn vriendin, actrice Olivia Poulet. Na zijn afstuderen aldaar werd Cumberbatch verder opgeleid op de London Academy of Music and Dramatic Art.

Sinds 2001 heeft Cumberbatch grote rollen gespeeld in het Open Air Theatre, Regent's Park, Almeida Theatre, Royal Court Theatre, en het Nationaal Theater. Hij werd genomineerd voor een Olivier Award voor beste prestaties in een bijrol voor zijn presentatie als Tesman in Hedda Gabler.

Cumberbatch had twee aparte gastrollen in Heartbeat en een belangrijke rol in de ITV komische dramaserie Fortysomething . In 2004 speelde hij zijn veelgeprezen rol als Stephen Hawking in Hawking. Voor deze rol werd hij genomineerd voor de BAFTA TV Award voor beste acteur, en hij won de Golden Nymph voor televisiefilms - beste prestaties door een acteur.

In 2010-2011 speelde Cumberbatch, samen met Jonny Lee Miller, zowel Dr. Frankenstein zelf als het monster in Danny Boyles toneel, Frankenstein.

  Biography  

Show more

  Played TV shows  

  Crew    

  Companies    

  Photos    

  Videos  

  Press reviews    

  User reviews

  Sources

Whole or part of the information contained in this card come from the Wikipedia article "Benedict Cumberbatch", licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.