Add a cover

General information  

Links  

Tags  

Alias  

  • Straus Isidor

Ratings

This media has not been rated yet.
Be the first one!

To rate this media or to interact with your friends, create a free mediatly account. You'll also be able to collaborate with our growing community and make it you digital entertainment center.

Friends who like

Sign up to see which of your friends like this.

Linked media  

Linking media

Mediatly © 2013

Mediatly, The multimedia social network

Discover new movies and TV shows to watch, novels or comics to read, music to hear and games to play thanks to your friends. It's fast, free, simple and enjoyable!
To start discover a new world, Sign up for free

  
Isidor Straus (1845)

This version of the card is from another language than your preferences.

Type :  

  Summary  

Isidor Straus (Otterberg, 6 februari 1845 — Atlantische Oceaan, 15 april 1912) was een Duits/Amerikaans zakenman en mede-eigenaar van de warenhuisketen Macy's. Tevens was hij een lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

Straus werd in Duitsland geboren als zoon van Lazarus Straus (1809 - 1898) en diens echtgenote Sara (1823 - 1876). In 1853 verhuisde de familie naar de Verenigde Staten. Na de Amerikaanse Burgeroorlog vestigde Straus zich in New York City. Hier bouwde hij Macy's.

Straus trouwde in 1871 met Rosalie Ida Blun. Tussen 1872 en 1886 kregen ze zeven kinderen. Hij was van 30 januari 1894 tot en met 3 maart 1895 lid van het Huis van Afgevaardigden.

Straus wordt wellicht het best herinnerd als passagier van de RMS Titanic. Toen deze op de nacht van 14 april 1912 een ijsberg raakte, weigerde zijn vrouw Ida in een reddingsboot te stappen. De bemanning gaven de twee in eerste instantie toestemming om in een sloep te stappen, maar Isidor weigerde en gaf zijn plek op aan de dienstmeid van zijn vrouw. Straus en zijn echtgenote kwamen die nacht allebei om het leven.

  Biography  

Show more

  Played movies  

  Crew    

  Companies    

  Photos    

  Videos  

  Press reviews    

  User reviews

  Sources

Whole or part of the information contained in this card come from the Wikipedia article "Isidor Straus", licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.