Add a cover

General information  

Links  

Release info  

Tags  

Alias  

  • Onkruid vergaat niet

Ratings

This media has not been rated yet.
Be the first one!

To rate this media or to interact with your friends, create a free mediatly account. You'll also be able to collaborate with our growing community and make it you digital entertainment center.

Friends who like

Sign up to see which of your friends like this.

Linked media  

Linking media

Mediatly © 2013

Mediatly, The multimedia social network

Discover new movies and TV shows to watch, novels or comics to read, music to hear and games to play thanks to your friends. It's fast, free, simple and enjoyable!
To start discover a new world, Sign up for free

  
La Zizanie (1978)

La zizanie

This version of the card is from another language than your preferences.

Type :   Production countries :  

  Summary  

Guillaume Daubray-Lacaze (Louis de Funès) is een conservatieve burgemeester van een klein dorp. Hij is eigenaar van een fabriek gespecialiseerd in de bestrijding van luchtvervuiling. Net wanneer hij op de rand van het faillissement staat, krijgt hij van een Japanse groep een bestelling: 3000 CX-22-apparaten die de lucht zuiveren dienen binnen de 90 dagen geleverd te worden. Guillaume neemt de order aan omdat dit zijn fabriek zal redden van de ondergang, hoewel hij beseft dat zijn fabriek te klein is om zulke hoeveelheid te produceren en te stockeren. Omdat de oppositie weigert dat Guilaume zijn fabriek uitbreidt naar de omliggende terreinen beslist hij om de bijkomende productiemachines onder te brengen in zijn eigen huis.

Vervolgens ontstaat er een aardolielek in de moestuin van zijn vrouw Bernadette waardoor haar groentes afsterven. In haar broeikas laat Guillaume het vriezen zodat ook die groentes worden vernietigd.

Bernadette is uiteraard kwaad en beslist om het huis te verlaten. Ze stelt zich tijdens de volgende verkiezingen kandidaat als burgemeester en haar partij, die instaat voor het behoud van de natuur, wint.

Uiteindelijk blijkt dat de Japanse cheque niet is gedekt.

  Detailed    

  Places of action    

  Crew    

  Companies    

  Photos    

  Videos  

  Press reviews    

  User reviews

  Sources

Whole or part of the information contained in this card come from the Wikipedia article "La Zizanie (film)", licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.