Ratings

This media has not been rated yet.
Be the first one!

To rate this media or to interact with your friends, create a free mediatly account. You'll also be able to collaborate with our growing community and make it you digital entertainment center.

Friends who like

Sign up to see which of your friends like this.

Linked media  

Linking media

Mediatly © 2013

Mediatly, The multimedia social network

Discover new movies and TV shows to watch, novels or comics to read, music to hear and games to play thanks to your friends. It's fast, free, simple and enjoyable!
To start discover a new world, Sign up for free

  
Michael C. Hall (1971)

Michael Carlyle Hall

This version of the card is from another language than your preferences.

Type :  

  Summary  

Michael Carlyle Hall is een Amerikaans acteur. Hij brak door als acteur in de dramaserie Six Feet Under. Hierin speelde hij de rol van "David Fisher". De cast van Six Feet Under won zowel in 2003 als 2004 een Screen Actors Guild Award. Verder staat Hall voornamelijk bekend als Dexter Morgan, het hoofdpersonage van de televisieserie Dexter. Deze rol leverde hem meerdere malen een nominatie op voor een Emmy Award en hij won een Golden Globe in 2009, een Satellite Award en een Saturn Award .

  Biography  

 jeugdjaren
Hall werd geboren in Raleigh, North Carolina. Z'n moeder, Janice Styons Hall, werkt als studentenbegeleider op een high school in Wake Forest, en z'n vader, William Carlyle Hall, werkte voor IBM. Hall groeide op als enig kind - zijn zus stierf op jonge leeftijd, al voor zijn geboorte. Zijn vader stief door prostaatkanker in 1982, toen hall 11 jaar oud was.

Hall haalde zijn diploma in 1989, op Ravenscroft School. In 1993 studeerde hij vervolgens af van Earlham College, alwaar hij zich voorbereidde op een opleiding voor advocaat. Drie jaar later behaalde hij een acteerdiploma op de Tisch School of the Arts, een onderdeel van New York University .

 carrière
Hall begon al op vroege leeftijd met acteren. Hij begon zijn carrière met de musical “What Love Is”, die in tijdens zijn basisschooltijd opvoerde. In de vijfde klas werd hij lid van een jongenskoor. Hij behaalde zijn diploma voor musical in high school, na het spelen van hoofdrollen in, onder andere, The Sound of Music, Oklahoma! en Fiddler on the Roof.

Hall's acteercarrière begon in het theater. Off-Broadway speelde hij veel rollen, waaronder rollen in Macbeth en Cymbeline op het New York Shakespeare Festival, Timon of Athens en Henry V in The Public Theater, The English Teachers in de Manhattan Class Company en het controversiële toneelstuk Corpus Christi in de Manhattan Theatre Club.

  Groei naar bekendheid
In 1999 besloot Sam Mendes om Hall een rol aan te bieden voor de musical Cabaret, zijn eerste Broadwayproductie. In 2003 speelde Hall de rol van Billy Flynn in de musical Chicago.

Mendes had grote invloed op de keuze van Alan Ball om Dexter aan te nemen voor de rol van David Fisherin in de dramaserie Six Feet Under. Hall's werk was niet voor niets: Hij ontving voor het eerste seizoen een Daytime Emmy Award-nominatie voor Outstanding Lead Actor in a Drama Series. Daarnaast deelde hij vijf jaar lang een reeks van Screen Actors Guild-nominaties met de cast voor Outstanding Performance by an Ensemble in a Drama Series, waarvan ze de award wonnen in 2003 en 2004.

  Dexter


Hall speelt momenteel de hoofdrol in de dramaserie Dexter, waarvan hij tevens medeproducent is. Hall speelt de rol van Dexter Morgan, een forensisch bloedspatonderzoeker die voor het Miami Police Department werkt. In zijn vrije tijd is hij een seriemoordenaar die het gemunt heeft op andere moordenaars die volgens hem aan gerechtigheid ontsnapt zijn. Hij volgt hierbij een uitgebreide deontologische code die zijn vader Harry Morgan hem tijdens zijn jeugd heeft aangeleerd. Dexter moet zich aan twee voorwaarden houden: hij mag enkel iemand vermoorden als hij voldoende bewijzen tegen die persoon vindt, en hij moet alle sporen zorgvuldig uitwissen, zodat hij nooit gepakt kan worden.

Het eerste seizoen van de televisieserie was sterk gebaseerd op het eerste boek , Darkly Dreaming Dexter, maar nadien ging de serie een eigen koers varen met verhaallijnen die ver verwijderd liggen van de boekenreeks.

Hall werd driemaal genomineerd voor een Emmy Award , evenals de show, die ook in deze jaren een nominatie ontving. Hall won in de loop van de productie van de televisieserie nog verscheidene andere awards, waaronder de Television Critics Association-award , een Golden Globe Award en de Screen Actors Guild Award .

  Films
Hall werkte voor vier films : De thriller Paycheck, de sciencefictionfilm Gamer, de komediefilm Peep World en de komedie/dramafilm East Fifth Bliss.

Show more

  Played movies  

  Played TV shows  

  Crew    

  Companies    

  Photos    

  Videos  

  Press reviews    

  User reviews

  Sources

Whole or part of the information contained in this card come from the Wikipedia article "Michael C. Hall", licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.