Add a cover

General information  

  • Real name : Pär Ola Norell
  • Date of birth : 03/12/1971

Links  

Alias  

  • Rapace Ola

Ratings

This media has not been rated yet.
Be the first one!

To rate this media or to interact with your friends, create a free mediatly account. You'll also be able to collaborate with our growing community and make it you digital entertainment center.

Friends who like

Sign up to see which of your friends like this.

Linked media  

Linking media

Mediatly © 2013

Mediatly, The multimedia social network

Discover new movies and TV shows to watch, novels or comics to read, music to hear and games to play thanks to your friends. It's fast, free, simple and enjoyable!
To start discover a new world, Sign up for free

  
Ola Rapace (1971)

Pär Ola Norell

This version of the card is from another language than your preferences.

Type :  

  Summary  

Ola Rapace (Tyresö, 3 december 1971) is een Zweeds acteur. Hij is getrouwd met de Zweedse actrice Noomi Rapace. Samen hebben ze één kind, Lev. Hij had al een dochter, Line, met actrice Malin Morgan. Momenteel woont hij in Stockholm.

Rapace volgde van 1995 tot en met 1999 een acteeropleiding aan de Teaterhögskolan van Göteborg. Tijdens zijn opleiding was hij al actief in het Backa Teater en in het Uppsala Stadsteater. Zijn doorbraak als filmacteur was als Hoffa in de serie Tusenbröder.

Rapace speelde mee in een rockband met Sunil Munshi, genaamd Sissy Prozac. Momenteel is hij de zanger van de band La Nana, waarvan hij de muziek beschrijft als "elektromuziek met zigeunervibes".

Op 3 april 2009 werd hij door het kantongerecht van Stockholm veroordeeld voor het betalen van een inkomensafhankelijke geldboete, nadat hij op 24 oktober 2008 met resten cocaïne in zijn auto was betrapt en nadat een politieagent bij een huiszoeking anabole steroïden in zijn appartement had gevonden.

  Biography  

 trivia
  • Voor zijn artiestennaam heeft hij het Franse woord rapace gekozen, dat roofzuchtig betekent.
  • Volgens een artikel in Vrij Nederland hebben Ola en Noomi er samen voor gekozen zich Rapace te noemen, wat vertaald roofvogel betekent. Dit hebben zij gekozen omdat roofvogels hun hele leven trouw blijven aan hun partner.

Show more

  Played TV shows  

  Crew    

  Companies    

  Photos    

  Videos  

  Press reviews    

  User reviews

  Sources

Whole or part of the information contained in this card come from the Wikipedia article "Ola Rapace", licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.